Tornet Skolan
Sagan Om
Drömmen Bildarkivet
Boken om Tarot & Häxkonst Föreläsningar & Events Föreningen: Jolandas Vänner

Jolandas Vänner är en ideell förening med syfte och ändamål att forska kring, förvalta, utveckla och levandegöra/praktisera olika globala urinvånares tro-system, med gemensamma nämnare som: gudinne/gudatro, läkekonst baserad på kunskap om flora och fauna, musik, dans, sång, och sejd/sierskekonst.
Sedan 1998 hyr föreningen det nu 100 år gamla vattentornet i Hagalundsparken, (Hagalund i folkmun kallat Blåkulla),av Solna Stads fastighetsförvaltning. Föreningen är öppen för stödmedlemskap. Vill du bli stödmedlem eller få annan info: jolandatarot@gmail.com
Stödmedlemsträffar 2017
Lördag 20/5 16.00 – 21.00; torsdag 29/6 18.00 – 21.30; lördag 29/7 16.00 – 21.00, lördag 9/9 16.00 – 21.00

Musikrum

Hela sommaren sjuder Tornet av verksamheter som miniworkshops i häxkonst och tarot, kvällar med mingel, musik, dans och sång.

Månklubben
Stärk din inre häxa/prästinna
Syftet med denna kvinnocirkel är att värdesätta den heliga kvinnliga formen, att samla kraft och mod, att lära oss att följa ebb och flod, och att umgås med vårt inre visa, uråldriga kvinnojag. Ingen måncirkel är en annan lik, (nya nummer av Kalle Anka varje vecka), nytt mån-klubbsinnehåll varje vecka, men grundstrukturen är densamma.
Det går bra att delta en gång, flera gånger, eller varje gång. Denna cirkel ligger som grund för allt magiskt arbete i tornet.
Inga förkunskaper behövs.
Månklubben startar måndagen den 15 maj 19.00 – 21.30 och avslutas måndagen den 18 september.

Gudinnan
Gud Moder vaknar. Vi kan återta vår viktigaste födslorätt, den rena, omtumlande glädjen i att bara leva. Vi kan öppna våra nya ögon och se: att inget finns att bli räddad från, ingen kamp att utkämpa mot universum, ingen Gud i världen att frukta och lyda.
Gudinnan, Modern, vrider spiralen som virvlar oss ut och in genom existensen. Hennes blinkande ögon är vår livspuls, födelse - död - återfödelse. Hennes bubblande skratt genomfar alla ting, det fyller oss med glädje och livslust. Hon själv kan bli funnen genom kärlek, kärlek till träden, till stenarna, till himlen och molnen, till de doftande blommorna och de dånande vågorna, kärlek till alla de som springer, flyger, hoppar och kryper över hennes ansikte, genom kärlek till oss själva, sammansmältande världs-skapande kärlek till varandra.
Var och en av oss vår egen stjärna.

Speciellt tack för alla fina bilder och målningar till:
Tornkonstnären Johan Liljemark
Konstnären Hans Arnold
Fotograf Ove Wallin
Fotograf August Dellert.se
Foto och Webmaster Oscar Bergh
Hel

The Third Eye Tornet Boken om Tarot & Häxkonst Häxbrev Föreläsningar & Events The Third Eye
Skolan Drömmen Sagan Om Bildarkivet Jolandas Vänner
Drömmen